ကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း နဲ. ၾကက္လည္ေခ်ာင္းအာလူးဟင္း
ကန္ဇြန္းရြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကလြယ္လြယ္ေလးရယ္...ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ နဲ.င႔ရုတ္သီးမႈန္.ကိုေထာင္း ၿပီးရင္ေၾကာ္လိုက္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နံ.ေလးေမႊး ရင္ေဆးထားတဲ့ကန္ဇြန္းရြက္ေတြ ထည္.ေၾကာ္လိုက္။ ကန္ဇြန္းရြက္ႏြမ္းရင္ ေရထည္. မန္းက်ည္းႏွစ္ထည္. ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားေနာ္ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ငံၿပာရည္ အခ်ိဳမႈန္. ထည္. အရသာၿမည္းစမ္းၿပီးလိုအပ္တာေလး ထပ္ထည္.ေပါ့...ေကာင္းသြားၿပီဆိုရင္ ကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ.လိုက္ဖက္မယ့္ ဟင္းတခြက္ထပ္ခ်က္မယ္ေနာ္...
ဒါကေတာ့ ၾကက္လည္ေခ်ာင္းနဲ. အာလူးေရာခ်က္ထားတာပါ...ၾကက္သြန္အနီ အၿဖဴကို ငရုတ္သီးမႈန္.နဲ.ဆီသပ္ ငရုတ္သီးမႈန္.ေတြမတူးေစနဲ.ေနာ္..ဆီသပ္ၿပီးရင္ ေဆးထားတဲ့ ၾကက္လည္ေခ်ာင္းေတြ ထည္.ေၾကာ္လိုက္ ပ်ိဳကေတာ့အာလူးဘူးကို သံုးတယ္ အထဲမွာၿပဳတ္ၿပီးသားအာလူးေတြက စီးပိုင္ေနတာပဲ ေတာ္ေတာ္စားလို.ေကာင္းတယ္.. အာလူးမထည္.ခင္ ၾကက္လည္ေခ်ာင္းက မႏူးေသးရင္ ေရေနေတာ္ေလာက္ထည္.ၿပီး ဆူေအာင္တည္လိုက္ဦးေနာ္..ေရက ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေနအထားေရာက္ၿပီ ဆိုရင္ အာလူးထည္. ငံၿပာရည္ နဲ. အခ်ိဳမႈန္.ထည္. ပြက္ေအာင္တည္လုိက္ ပြက္ၿပီဆိုရင္ အရသာၿမည္းၾကည္. အေနအထားအကုန္ေကာင္းရင္ စားလို.ရၿပီ..
အဲဒိဟင္း၂မ်ိဳးနဲ. ပ်ိဳ ထမင္းကို တေန.၄ၾကိမ္ေလာက္စားတယ္..ဟီး...
**********
Labels: ညစာ. မနက္စာ